Over ons

Easy Riding Texel wil iedereen onbeperkt laten genieten van alles wat Texel te bieden heeft. Met onze aangepaste fietsen willen wij mensen die niet (meer) op een ‘gewone’ fiets kunnen fietsen, de kans bieden om Texel maximaal te ontdekken en beleven. De (driewiel) fietsen zijn bijzonder stabiel en de elektrische trapondersteuning zorgt ervoor dat je zonder inspanning kunt fietsen.

Texel op de fiets ontdekken en belevenEasy Rider driewielfiets!
Het merendeel van de toeristen komt naar Texel om te fietsen en om van de bijzondere natuur te genieten. Op de fiets beleef je het landschap en de natuur immers veel intensiever dan in een auto. Je snuift de gezonde buitenlucht op, voelt de wind in je haren, komt op plekken waar je met de auto niet kunt komen en kunt stoppen waar en wanneer je wilt om een foto te maken. Iedereen kan op Texel een (gewone) fiets huren. Easy Riding Texel wil het fietsen op Texel ook mogelijk maken voor mensen met een beperking.

 

Aangepaste fietsen voor mensen met een beperkingO Pair rolstoelfiets van Van Raam
In 2013 ontdekten wij de aangepaste fietsen voor mensen met een beperking. Wij realiseerden ons dat iedereen op Texel een fiets kan huren en kan fietsen, behalve mensen met een beperking. Het beeld van twee blije mensen naast elkaar op een duofiets, bleef hangen. Uit marktonderzoek bleek hoe groot de groep mensen met een beperking in Nederland is. Daarnaast zijn er ook veel ouderen die niet meer op een gewone fiets kunnen (of durven te) fietsen. Wij zijn gaan onderzoeken hoe wij de verhuur van aangepaste fietsen op Texel konden realiseren.

Internet-Texel-logo-+-payoff-RGB

Persoonlijke aandacht
Easy Riding Texel is kleinschalig en staat voor persoonlijke aandacht, mobiliteit en voor zorgeloos en onbeperkt genieten. Het motto van Texel is: ‘Vier het leven’. Dat is wat wij mogelijk willen maken voor iedereen met én zonder beperking!

Ga voor meer informatie over de aangepaste fietsen van Easyriding Texel naar de pagina
‘Onze fietsen’.

 

De start van Easy Riding Texel is mede mogelijk gemaakt door:

Een bijdrage  van Stichting Toeristisch Investeringsfonds Texel (STIFTexel) De bijdrage van Stichting Toeristisch Investeringsfons Texel (STIFTexel) is mogelijk gemaakt met gelden die afkomstig zijn van de toeristenbelasting.
Logo Stift