Voor wie?

Easy Riding Texel is er voor die mensen, kinderen en volwassenen, voor wie het lastig of onmogelijk is om zelfstandig op een gewone fiets te fietsen. Mensen met een visuele beperking of met een lichamelijke of verstandige beperking. Natuurlijk is Easy Riding Texel er ook voor partners, familie en anderen die samen met iemand met een beperking onbeperkt willen genieten van beweging, de natuur en gezonde buitenlucht op Texel.

Samen onbeperkt genieten
Met onze aangepaste fietsen kan iemand met een beperking samen met een ‘begeleider’ fietsen. Mensen met een beperking als gevolg van een aangeboren afwijking, ongeluk of (chronische) ziekte. Iedereen, jong en oud, met verminderde kracht en/of conditie als gevolg van een aandoening aan hart- of luchtwegen, een spierziekte of neurologische problemen, mensen met een verstandelijke beperking of die moeten leven met de gevolgen van niet aangeboren hersenletsel, de ziekte van Parkinson, dementie, de ziekte van Alzhheimer, mensen met ME of MS. Onze fietsen  zijn ook  een uitkomst voor gezonde senioren die niet (meer) met een gewone fiets op pad kunnen of durven.

15265_Fun2Go Duofiets_mediumMoeiteloos fietsen, ook voor senioren
De fietsen van Easy Riding Texel zijn erg geschikt voor senioren en iedereen die om welke reden dan ook minder stabiel is of niet (meer) de kracht of conditie heeft om lange(re) afstanden te fietsen. Met de duofiets met elektrische trapondersteuning wordt het samen fietsen een ‘eitje’. U zit gezellig naast elkaar en zoeft samen door het Texelse landschap. Al fietsend, kunt u ook nog prima een gesprek voeren. Doordat de duofiets achter twee wielen heeft, is deze stabiel wat het op- en afstappen een stuk gemakkelijker maakt. Bovendien hoeft u niet over een frame heen te stappen. En met de elektrische trapondersteuning heeft u altijd wind mee. Ziet u zich al gaan?

Texel maximaal ontdekken en beleven
Vakantie betekent dingen doen die je in het dagelijkse leven niet doet. Een nieuwe omgeving ontdekken en nieuwe activiteiten ontplooien. Texel is met 140 km veilige fietspaden bij uitstek geschikt om met de fiets te ontdekken. Jaarlijks komen veel toeristen naar Texel om te fietsen en van de natuur te genieten. Met de verhuur van aangepaste fietsen wil Easy Riding Texel dit ook mogelijk maken voor mensen met een beperking en hun geliefden. Uiteraard zijn we er ook voor zorginstellingen en hun cliënten. Kijk voor ons aanbod aan aangepaste fietsen op de pagina ‘onze fietsen’.