Aangepaste voorzieningen

Kaap Skil, museum voor jutters en zeelui in Oudeschild, is rolstoeltoegankelijk

Kaap Skil, museum voor jutters en zeelui in Oudeschild, is rolstoeltoegankelijk

Texel heeft veel voorzieningen die het voor mensen met een beperking mogelijk maken om van een vakantie op Texel te genieten. Zowel accommodaties met aangepaste voorzieningen als medische voorzieningen. Een groot aantal horecagelegenheden en musea op Texel is rolstoeltoegankelijk. Dit maakt Texel een geschikte vakantie-bestemming voor iedereen, jong en oud, met én zonder beperking. Easy Riding Texel is de eerste fietsverhuurder op Texel die (uitsluitend) aangepaste fietsen verhuurt voor mensen met een beperking.

Accommodaties met aangepaste voorzieningen
Er zijn om te beginnen diverse logiesverstrekkers met aangepaste voorzieningen voor mensen met een beperking. Van particuliere vakantiewoningen en Bed & Breakfasts, tot hotels en vakantiewoningen bij de grote vakantieparken. U kunt uw acommodatie boeken via de website van de VVV Texel. Hier kunt u ook selecteren op accommodaties met voorzieningen voor mindervaliden. Uiteraard kunt u ook rechtstreeks boeken bij één van de vele logiesverstrekkers op Texel. Binnenkort volgt op deze website
een lijst van logiesverstrekkers met aangepaste voorzieningen voor mensen met een beperking.

Gezondheidszorg
Heeft u tijdens uw vakantie zorg nodig? Veel voorzieningen op het gebied van gezondheidszorg zijn op Texel aanwezig. Van huisartsen en tandartsen tot  de trombosedienst, een dialysecentrum, een praktijk voor fysiotherapie en voorzieningen voor COPD patiënten. Informatie over deze voorzieningen vindt u op de website: Toegankelijk Texel en SIGT.

Elektrische strandrolstoel
Dankzij de CadWeazle, een offroad rolstoel, kan iedereen met een beperking op Texel zelfstandig het strand op. De Cadweazle heeft een stille en sterke elektromotor waardoor de stoel niet door iemand hoeft te worden voortgeduwd. Ga naar onze pagina CadWeazle verhuur wanneer u wilt weten waar u de CadWeazle kunt huren.